Wwft

De Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) staat volop in de belangstelling. De wijzigingen van deze wet volgen elkaar in rap tempo op (2018 implementatie vierde richtlijn terwijl de vijfde richtlijn alweer in 2020 geïmplementeerd dient te zijn). Een gedegen kennis van deze wet is dus van belang.

Ten onrechte een ongebruikelijke transactie niet melden, wordt bijvoorbeeld hoog opgenomen door het openbaar ministerie en kan leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Compliance & Integrity, een specialisatie van Weening Advocaten heeft een grote kennis van de Wwft. Wij kunnen u gericht adviseren (bijvoorbeeld inzake transacties, cliëntenonderzoek, het UBO-register, de leidraad van de AFM).

In-house workshop

Wij verzorgen ook in-house workshops over de Wwft. Zo kunt u snel en deskundig uw hele organisatie op de hoogte brengen van de wet (alsmede alle recente en te verwachten wijzigingen) en worden uw vragen direct beantwoord. Uiteraard verzorgen wij daarbij hand-outs die bruikbaar zijn in de praktijk.

Helpdesk

Wij kunnen ook dienen als helpdesk voor uw instelling. Zo staan wij op ieder gewenst moment tot uw beschikking en helpen wij u direct met uw vragen.

Actueel

ING betaalt hoge transactie voor overtredingen van de Wwft

Op 4 september 2018 werd bekend dat ING Bank N.V. (“ING”) aan het openbaar ministerie (“OM”) een transactie betaald van EUR 775 miljoen. Dit doet de bank omdat zij jarenlang en structureel de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (“Wwft”)...

Lees meer

Let op: de gewijzigde Wwft (4AML) is in werking getreden

Op 25 juli 2018 is de herziene Wwft in werking getreden, hiermee is de Vierde EU anti-witwasrichtlijn in Nederland geïmplementeerd. Dit heeft direct gevolgen voor alle instellingen die onder de Wwft vallen. De nieuwe regelgeving verplicht onder andere de instellingen...

Lees meer